Schrijversvakschool

Actueel

Libris Literatuurprijs

Nico Dros en Renée van Marissing op shortlist Libris

We zijn heel blij voor docenten Nico Dros en Renée van Marissing. Hun namen prijken op de shortlist van de Libris literatuurprijs 2022.
Dros schreef de historische roman Willem die Madoc maakte (Van Oorschot) en Van Marissing de roman Onze kinderen (Querido).
De prijs wordt op 9 mei 2022 aan een van de zes genomineerden uitgereikt. De winnaar ontvangt een bedrag van 50.000 euro.

Ook werd de roman van Nico Dros op 15 januari genomineerd voor de shortlist van De Boon literatuurprijs in Vlaanderen (voorheen de Gouden Uil).

Ook oud-studente Marieke Lucas Rijneveld is een van de genomineerden met haar roman Mijn lieve Gunsteling (Atlas Contact). Net als bij de Libris- ontvangt de winnaar het indrukwekkende bedrag van 50.000 euro. Daarnaast is er een publieksprijs aan verbonden van 5.000 euro. De uitreiking van beide prijzen zal 24 maart in Oostende plaatsvinden.
Mocht je op een van de genomineerde boeken willen stemmen, dan kan dat tot 20 maart op de website van De Boon Literatuurprijs.

Nieuws

Wie is die vrouw - Elke GeurtsDocent Elke Geurts schrijft eerlijk en geestig over een groot verraad

Het stof van de scheiding is neergedaald en de schrijfster woont in haar eigen huis met haar twee dochters. Ze is bezig...

Lees verder

Halfweg - Puck de KlerkHalfweg door Puck de Klerk

Er bestaat geen eenvoudige manier om het verlies van een naaste door zelfmoord te accepteren. Nadat Sals lichaam op 13 december ter...

Lees verder

Razende stiltes - Artien UtrechtEssaydebuut Artien Utrecht

De essays in Razende stiltes (uitgeverij De Knipscheer 2022), de debuutbundel van oud-cursist essay Artien Utrechtvormen een waaier van uiteenlopende...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42