Schrijversvakschool

Nieuws

Marjolein Bierens genomineerd

Marjolein Bierens genomineerd

Schrijversvakschooldocente Marjolein Bierens werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschijversprijs 2015. Ook genomineerd werden Freek Mariën en Jibbe Willems. Deze jaarlijkse prijs voor de beste toneeltekst van het afgelopen seizoen bedraagt 10.000 euro.

De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren.

De teksten waarop de jury haar keuze liet vallen zijn: Land van over zee – een briefwisseling (Marjolein Bierens), Wachten en andere heldendaden (Freek Mariën) en Waar het vlakke land gaat plooien (Jibbe Willems).

Op 5 september werd de prijs uitgereikt. De Vlaamse toneelschrijver Freek Mariën heeft tijdens het Nederlands Theater Festival voor zijn stuk Wachten en andere heldendaden de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 gekregen. Wachten en andere heldendaden is een anarchistisch en provocatief stuk, onnavolgbaar in ontwikkeling, zo uitzonderlijk dat het eigenlijk met geen ander werk te vergelijken valt’, vindt de jury.

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42