Schrijversvakschool


Nieuws


Robin van Gelder maakt podcast

In de driedelige VPRO Dorst podcastserie Het maakbare geweten ontrafelt oud-student Robin van Gelder samen met Ruben Pest de werking van ons magische geweten.

Wat is het geweten eigenlijk? Maakt het ook fouten? Hoe beïnvloedbaar is het geweten en is het wel te vertrouwen?In de driedelige VPRO Dorst podcastserie Het maakbare geweten ontrafelen makers Ruben Pest en Robin van Gelder de werking van ons magische geweten. Wat is het geweten eigenlijk? Maakt het ook fouten? Hoe beïnvloedbaar is het geweten en is het wel te vertrouwen?
Op speelse wijze doen de makers onderzoek naar de werking en maakbaarheid van het geweten; dat onbegrijpelijke mechanisme dat zomaar voor ons beslist over goed en kwaad. Hoe werkt het geweten en kun je het verbeteren? Zijn er alternatieve manieren om beslissingen maken? Kunnen we onze keuzes overlaten aan een superrobot? En wat zijn de grote vijanden van het geweten?

Robin studeerde aan de vierjarige vakopleiding in de richting scenario. Hij schreef diverse filmscenario's, werkte voor en dacht mee bij filmproducenten en won de publieksprijs voor zijn kortfilm Vier meter die hij maakte voor het 48 hours Filmproject 2014. 
Lees meer over Robin van Gelder

Laatste nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42