Schrijversvakschool

logodegidsVeel Schrijversvakschoolstudenten publiceren gedichten, essays of verhalen in een literair tijdschrift, alvorens er een bundel of boek bij een uitgever verschijnt. Voor de tweede keer binnen een half jaar wordt er werk van tweedejaars essayist Wiebe Brouwer in het literaire tijdschrift De Gids gepubliceerd: 'Geld verdienen zonder te werken'. De prozaische titel verraadt het al: het essay handelt over hebzucht in het algemeen en handel in opties en aandelen in het bijzonder. De beurs wordt afgeschilderd als een bijna fictieve wereld waarin gebakken lucht verkocht wordt als natte droom, maar waarin geld ver af staat van tastbaar bezit. Het is het spel waar het om gaat. Daar kun je heel rijk mee worden. Of heel arm. Voor wie geinteresseerd is in deze tijden van algemeen geldgebrek (of de idee ervan) ligt De Gids vanaf eind mei in de winkel, en, heel aantrekkelijk, brengt die voor een smal prijsje de Groene Amsterdammer met zich mee.

Voor meer informatie over De Gids: http://www.literairtijdschrift-degids.nl/

 

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42