Schrijversvakschool

Samenwerking The One Vision Party

Samenwerking The One Vision Party

The One Vision Party biedt ook dit jaar weer belangeloos een unieke kans aan getalenteerde filmmakers om onder leiding van profs een kort kwaliteitsfilmpje te maken. Ze vroegen ons onze expertise met hen te delen en dat doen we graag.

Dertig jonge makers werden geselecteerd om mee te doen en zullen zich de komende maanden bezig houden met alle facetten van het vak: van een idee tot en met het uitwerken van het scenario, van het draaien en het regisseren tot en met de publiciteit en de lancering op filmfestivals. Met de bedoeling een schat aan ervaring op te doen en een weg te vinden in de professionele wereld van de film.

Tijdens een pitch van de filmplannen werkten scenariostudenten van Schrijversvakschool Amsterdam mee om de drie beste ideeën uit te kiezen. Maar de samenwerking gaat verder. Vanaf volgende week krijgen de crews op de Schrijversvakschool scenarioadviezen van Tijs van Marle en Schrijversvakschooldocenten Sytske Kok en Ernie Tee.

We wensen alle dertig deelnemers eureca en flow en zijn brandend nieuwsgierig naar het eindresultaat!

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42