Schrijversvakschool

Nieuws

SannekeDe Anna Blaman Prijs wordt dit jaar toegekend aan oud-studente Sanneke van Hassel (1971). Eerder viel de oud-studenten Ester Naomi Perquin en Anne Vegter die eer ten deel. De prijs werd in 1965 ingesteld, ze is bestemd voor schrijvers die wonen of werken in het Rijnmondgebied en wordt elke drie jaar toegekend. Aan de prijs is een bedrag van 7.500 euro verbonden. Van Hassel schreef verschillende verhalenbundels, waaronder Ezels, en een roman: Nest.

In het juryrapport staat:
"In de loop van niet veel meer dan een decennium is Sanneke van Hassel uitgegroeid van een beginnend auteur tot een stedelijke, regionale, nationale en internationale speler van belang. (...) Ze is een Rotterdamse auteur die zowel door de thematiek van haar werk als door haar activiteiten in de stad, in het land en in de wereld kosmopoliet is in de praktijk. Zij geeft in haar persoon en in haar werk het begrip 'open stad' een hedendaagse betekenis."

 

De prijs zal op 6 december uitgereikt worden in het Stadshuis te Rotterdam. De jury van de Anna Blaman Prijs 2013 bestond uit Frans-Willem Korsten (voorzitter), Iris van Erve, Monique van Oosterhout, Ester Naomi Perquin en Gino van Weenen. Eerdere winnaars waren onder andere Marcel Möring, Hester Knibbe, Anne Vegter en Ester Naomi Perquin.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42