Schrijversvakschool

Nieuws

Lidewijde Paris wint Jan van Luxemburg Prijs

Lidewijde Paris wint Jan van Luxemburg Prijs

De prijs wil de aandacht vestigen op mensen en organisaties die net als Jan van Luxemburg de liefde voor lezen weten te verspreiden.

Docent schrijftraining Lidewijde Paris ontvangt de prijs voor de wervelende, intelligente en ontwapenende wijze waarop ze zich inzet om zowel klassiekers als eigentijdse boeken te ontsluiten, van proza tot poëzie, overal in het land, op de radio en tijdens de lockdowns zelfs online. Met haar aanpak bewijst zij dat toegankelijkheid ook kan uitdagen en dat enthousiasme ook diepgang kent.

De Lees!ambassade, Lidewijdes organisatie, is in 2016 opgericht met als doel het plezier in lezen te promoten. Wat begon met het boek Hoe lees ik? groeide uit tot Lees!workshops op scholen en in bibliotheken, voor leerlingen, docenten, mediathecarissen en leesclubs. Met het boek Een gedicht is ook maar een ding en het ‘Hoe lees ik een film?’-programma maakt zij ook poëzie en film toegankelijk. Als íemand het plezier van lezen bevordert – in praktijk en theorie – is het wel Lidewijde Paris – aldus de jury van de Jan van Luxemburg Prijs. 

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42