Schrijversvakschool

Nieuws

Lidewijde Paris wint Jan van Luxemburg Prijs

Lidewijde Paris wint Jan van Luxemburg Prijs

De prijs wil de aandacht vestigen op mensen en organisaties die net als Jan van Luxemburg de liefde voor lezen weten te verspreiden.

Docent schrijftraining Lidewijde Paris ontvangt de prijs voor de wervelende, intelligente en ontwapenende wijze waarop ze zich inzet om zowel klassiekers als eigentijdse boeken te ontsluiten, van proza tot poëzie, overal in het land, op de radio en tijdens de lockdowns zelfs online. Met haar aanpak bewijst zij dat toegankelijkheid ook kan uitdagen en dat enthousiasme ook diepgang kent.

De Lees!ambassade, Lidewijdes organisatie, is in 2016 opgericht met als doel het plezier in lezen te promoten. Wat begon met het boek Hoe lees ik? groeide uit tot Lees!workshops op scholen en in bibliotheken, voor leerlingen, docenten, mediathecarissen en leesclubs. Met het boek Een gedicht is ook maar een ding en het ‘Hoe lees ik een film?’-programma maakt zij ook poëzie en film toegankelijk. Als íemand het plezier van lezen bevordert – in praktijk en theorie – is het wel Lidewijde Paris – aldus de jury van de Jan van Luxemburg Prijs. 

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42