Schrijversvakschool

Nieuws

Met de verhalenbundel Probeer de hemel mijn huis te maken (Querido 2022) debuteert gelauwerd dichter en docent Mischa Andriessen voor een tweede keer. 
Een zoon die nog altijd niet thuis is, een glimp van de buurvrouw aan de overkant, een vader die thuiskomt van zijn eigen begrafenis. Een politicus zoekt hereniging met zijn idealistische vader. Een jonge vrouw valt in een vreemde stad voor de man in pak die haar op straat aanspreekt.

Andriessens verhalen draaien om kleine, ontwrichtende gebeurtenissen. Personages grijpen de geboden mogelijkheid om hun leven richting te geven of vinden in het toeval hun houvast. Andriessen schrijft poëtisch, met humor en veel empathie. Vóór alles verkennen de verhalen het soelaas dat zelfbedrog soms biedt. Waarom zou de buurvrouw niet ook verliefd kunnen worden op de jonge jazzliefhebber die pas tegenover haar is komen wonen? En de verlate zoon zal zo wel thuiskomen.

Meer over Mischa Andriessen.

Nieuws

Op 15 oktober verscheen de nieuwe roman van Ingrid Hoogervorst: Topologie van het naaimandje (Nijgh & Van Ditmar 2024)

Elk verhaal begint met een detail...

Oud-student Lisa Scheerder (Ooster­beek, 1966) is jurist en was jarenlang topadviseur voor de gemeente Amsterdam. Onlangs verscheen haar debuutroman Blaam (uitgeverij...

Student Christine Ruppert wint met haar verhaal Kruiswoord de Hebban-Renate Dorrestein prijs.

Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een schrijver van...

Jolanda Treffers wint met haar verhaal Noodweer de Hebban Goeken Prijs (voorheen de Zilveren Strop), een schrijfwedstrijd voor korte, spannende verhalen.
Vorig...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42