Schrijversvakschool

Nieuws

Laatste nieuws

26 mei 2017

Docent en schrijver Gerry van der Linden schreef Verse Helden. Een dichtbundel over dierbare doden en het ontrafelen van de absurde wereld van nu.

De Russische dichter Joseph Brodsky is een van de helden die een bijzondere rol spelen in deze bundel:

Niet voor altijd

In de kamer op roerloze...

02 mei 2017

Ben je al eerder op onze website geweest, dan moet je misschien even wennen: we hebben sinds begin mei een nieuwe huisstijl, en dus is de website ook aangepast. We hopen dat je gemakkelijk je weg kunt vinden!

29 maart 2017

De Volkskrant besteedde in de zaterdagbijlage Sir Edmund van 25 maart zes pagina's aan het hoe en waarom van leren schrijven op de Schrijversvakschool onder de titel: Schrijvers met diploma's. (door Haro Kraak)

Oud-studenten Marieke Rijneveld, Ester Naomi Perquin, Inge Schilperoord, Kira Wuck en Marijn Sikken werden geinterviewd, alsook docent...

20 maart 2017

In zijn tweede boek, de roman Witkamps Waan (uitgeverij Liber Press) vertelt oud-cursist Paul Kroes het verhaal van de vastgoedmannen Witkamp en Kroon. Getormenteerde mannen die geleid door hoogmoed, obsessies en angsten hard onderuitgaan. Eerder schreef hij de non-fictie roman De kwestie Vredenrust. Hij volgde de cursussen verhalende non...

22 februari 2017

Bij uitgeverij Cossee verscheen Probeer om te keren, de debuutroman van oud-studente Marijn Sikken. Probeer om te keren is een messcherpe schets van een kleine oer-Hollandse dorpsgemeenschap, die toont hoe dicht liefde en onverschilligheid bij elkaar in de buurt liggen.

De achttienjarige Eline heeft al haar klasgenoten zien uitvliegen: werken...

01 februari 2017

Onze studente Dorien de Wit is de nieuwe winnares van de Turing Gedichtenwedstrijd. Laurine Verweijen, eveneens studente van onze school, werd tweede. De derde prijs ging naar Bernadette Stom; ook zij was in het verleden student bij ons.

Op 1 februari, tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Met het Oog op...

30 januari 2017

Zondagavond 29 januari nam Ester Perquin in de Kunsthal in Rotterdam de scepter van Anne Vegter over als nationale Dichteres des Vaderlands. Anne en Ester studeerden beiden aan de Schrijversvakschool.

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland maar woont al jaren in Rotterdam. Na haar afstuderen aan de Schrijversvakschool debuteerde...

17 januari 2017

Anne-Fleur van der Heiden en Fred de Vries, beide student poëzie aan de Schrijversvakschool, behaalden een plek in de finale van het NK Poetry Slam 2017. Tot de acht finalisten behoren ook Gijs ter Haar, Else Kemps, Rik Sprenkels, Merlijn Huntjens, Erika de Stercke, en Martje Wijers.

Dat bepaalden de...

17 januari 2017

Na twee boeken waarin de verbeelding het voor het zeggen had, wordt oud-student Gilles van der Loo's derde gedreven door een autobiografische aanleiding. In 2011 verdween zijn beste vriend Gijs. Na een maand van bijna landelijke zoektochten werd hij dood gevonden in het IJ.

In Het jasje van Luis Martín...

17 januari 2017

Multi-literair talent Luuk Imhann studeerde af met een toneelstuk, maar schrijft ook gedichten en proza. Hij debuteert met de roman Paradijs, bij uitgeverij Querido (2016).

Boas, een jonge student, gaat met vier biologen en twee gidsen op expeditie in het oerwoud van een afgelegen berg in Azië. Er wordt onder meer...

17 januari 2017

mariettebaardaBeiden volgden de cursus verhalende non-fictie bij Aleid Truijens, toevallig in dezelfde groep. In september verschijnt van beide het debuut. Oud-student Mariëtte Baarda schreef Kinderen waaien om, over de rol die de ziekte migraine in haar leven speelt. Florien Vaessen schreef ook een boek over haar ziekteproces: Op de...

17 januari 2017

De Optimist is een van de meest vooraanstaande online culturele magazines in Nederland: positief, niet hoogdravend of elitair, maar zonder platgetreden paden te betreden.

Handboek voor een Optimistisch leven bevat nieuw werk dat speciaal voor deze uitgave is geschreven en een ruime selectie uit de verhalen, gedichten, essays en...

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42