Schrijversvakschool

CelinspectiesHet begon na haar afstuderen, in 2007. Allereerst won oud-studente poëzie Ester Naomi Perquin de Debuutprijs Het Liegend Konijn, in het volgend jaar werd ze genomineerd voor de C. Buddinghprijs, wat volgde was de Van der Hoogtprijs in 2009, en in 2010 een nominatie voor de Jo Peters Poëzieprijs. Alweer in 2011 ontving ze de Anna Blamanprijs voor haar gehele oeuvre. Wat valt er dan nog te winnen? De prestigieuze VSB Poëzieprijs. Gisteravond, 30 januari, viel die Ester ten deel. Voor de beste Nederlandstalige dichtbundel van 2013, haar derde bundel Celinspecties.

De 33-jarige voormalig gevangenbewaarder wordt geroemd om de ‘verraderlijk luchtige toon en de onvoorspelbare wendingen’ in haar gedichten, zo schrijft de jury:

“Het taalgebruik is soms soepel als spreektaal, dan weer geraffineerd en virtuoos. De dichter neemt de lezer aan de hand en laat hem net zo gemakkelijk struikelen, wanneer haar woorden dat nodig hebben.”

“Als de dichter al een taak heeft, laat het dan die zijn die Perquin zich heeft opgelegd: zichtbaar maken van wat obscuur en meestal verborgen blijft”, vervolgt de jury. “Dit blijven proberen, ook wanneer je tegen de grenzen van het zichtbare en van de taal aanloopt. In het geval van Celinspecties levert het een bundel op van noodzaak, verlangen en schitterend mislukken.”

 

Ester Naomi Perquin

-        Servetten halfstok (Van Oorschot 2007)

-        Namens de ander (Van Oorschot 2008).

-        Celinspecties (Van Oorschot 2012)

 

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42