Schrijversvakschool


Essay


Data en docenten

Het essay is een vorm van beschouwend proza waarin de schrijver op vernuftige, dikwijls speelse wijze zijn kijk op een onderwerp ontvouwt. Het is niet het verslag van een onderzoek, het is het onderzoek zelf. Schrijvend, maar vooral ook associërend verkent de essayist bekend en onbekend gebied, en de lezer verkent al lezende mee. Tijdens deze schrijfcursus leer je hoe je fascinaties tot het schrijven van een essay kunnen leiden. Hoe je materiaal verzamelt en uitbreidt, welke rol associaties in je betoog kunnen spelen, en hoe je de tekst op spanning houdt. Daarbij vermeng je de literaire genres en leer je onbekommerd de grenzen van kunsten en wetenschappen overschrijden. 

Deze cursus wordt drie keer per jaar aangeboden: in de herfst, de winter en het voorjaar. De kosten bedragen 475 euro. Per groep zijn er maximaal 10 deelnemers.
In de herfst van 2020 wordt de cursus op locatie gegeven in de Beurs van Berlage, Oudebrugsteeg 9 Amsterdam (ingang aan de noordzijde, tegenover CS).


Aankomende herfst geven wij de cursus ook online. Deze lessen duren 2,5 uur met maximaal 8 deelnemers.
Voor meer informatie zie de pagina over onze coronamaatregelen.


Inschrijven schrijfcursus essay

Voor de gevorderde essayist start in januari 2021 de Masterclass Essay door Willem Jan Otten. Hier vind je meer informatie.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42