Jeugdliteratuur

Data en docenten

Deze schrijfcursus brengt je in nauwe aanraking met alle aspecten van kinder– en jeugdliteratuur. Je gaat verhalen leren schrijven gericht op een specifieke doelgroep: kinderen. Via lees- en schrijfopdrachten ontdek je voorkeuren en eigen mogelijkheden in dit genre.

Je raakt vertrouwd met de aan jeugdliteratuur verbonden schrijftechnieken, zoals kinderblik, vertelperspectief, personages, karaktertekening en dialoog. Voorbeelden uit bestaande kinderboeken ondersteunen de schrijfcursus. Bovendien maak je kennis met de verschillende opvattingen op het gebied van het kinder- en jeugdboek. De kosten bedragen 475 euro.

Je kunt deze cursus drie keer per jaar te volgen: in de herfst, de winter en het voorjaar.
Aankomende herfst geven wij de cursus alleen online. De lessen van de online variant duren 2,5 i.p.v. 3 uur met maximaal 8 deelnemers.

Lees meer over onze coronamaatregelen.

Inschrijven schrijfcursus Jeugdliteratuur

Ongeldige invoer