Schrijversvakschool

Nieuws

Marieke Rijneveld wint C. Buddingh'-Prijs

Marieke Rijneveld wint C. Buddingh'-Prijs

Het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar is geschreven door oud-studente Marieke Rijneveld. Voor haar bundel Kalfsvlies kreeg ze donderdag de C. Buddingh'-Prijs.
Rijneveld nam de prijs in ontvangst op het Poetry International Festival in Rotterdam, waar die sinds 1988 jaarlijks wordt uitgereikt.

"Rijneveld overdondert met haar talent dat zo natuurlijk stroomt dat het op momenten welhaast overkookt", luidde het oordeel van de jury. De jury sprak van "een tomeloze dichteres".
De andere genomineerden waren Sebastiene Postma, Mathijs Gomperts en Jonathan Griffioen. Aan de C. Buddingh'-Prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.
Het was de 27e keer dat de prijs is uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere Anna Enquist, Michaël Zeeman en Joke van Leeuwen. Vorig jaar sleepte dichteres Saskia Stehouwer de debuutprijs in de wacht voor haar bundel Wachtkamers.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42