Schrijversvakschool

Nieuws

Marieke Rijneveld wint C. Buddingh'-Prijs

Marieke Rijneveld wint C. Buddingh'-Prijs

Het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar is geschreven door oud-studente Marieke Rijneveld. Voor haar bundel Kalfsvlies kreeg ze donderdag de C. Buddingh'-Prijs.
Rijneveld nam de prijs in ontvangst op het Poetry International Festival in Rotterdam, waar die sinds 1988 jaarlijks wordt uitgereikt.

"Rijneveld overdondert met haar talent dat zo natuurlijk stroomt dat het op momenten welhaast overkookt", luidde het oordeel van de jury. De jury sprak van "een tomeloze dichteres".
De andere genomineerden waren Sebastiene Postma, Mathijs Gomperts en Jonathan Griffioen. Aan de C. Buddingh'-Prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.
Het was de 27e keer dat de prijs is uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere Anna Enquist, Michaël Zeeman en Joke van Leeuwen. Vorig jaar sleepte dichteres Saskia Stehouwer de debuutprijs in de wacht voor haar bundel Wachtkamers.

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42