Schrijversvakschool

Docenten

Bianca Boer - docent Schrijversvakschool

Bianca Boer

Bianca Boer debuteerde in literair tijdschrift De Gids met het verhaal Object 658. Daarmee won ze in 2004 de Nieuw Proza Prijs. Ze studeerde in 2006 af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. In 2007 verscheen de verhalenbundel Troost en de geur van koffie die werd genomineerd voor de selexyz Debuutprijs. In 2010 verscheen haar dichtbundel Vliegen en andere vogels. Een deel van die bundel verscheen in het Duits in de bundel Afspraken Verabredungen.

In 2018 verscheen Auch das ist Geschichte, Ein poetischer Dialog in Briefen, waarin ze met twee Duitse dichters, Ellen Widmaier en Katharina Bauer onder meer van gedachten wisselt over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op de literatuur en de kunst, en hoe de oorlog hun werk beïnvloedt. Draaidagen, een ontroerende, ingenieuze roman over trauma, de oorlog, familiebanden, verscheen in 2019 bij uitgeverij Atlas Contact.

In 2022 verscheen haar nieuwe dichtbundel Vaste grond. Momenteel werkt ze aan een nieuwe verhalenbundel.

Bianca Boer publiceert verhalen en gedichten in verschillende tijdschriften. Ze is naast schrijver en dichter ook schrijfdocent.

www.biancaboer.nl

Foto: Bianca Sistermans

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42