Schrijversvakschool

Schrijfweek Kloosterburen

Schrijfweek Kloosterburen - locatieNaast de schrijfweken in Frankrijk in de zomer organiseert de Schrijversvakschool in september een Schrijfweek in Kloosterburen, een schrijfcursus op een prachtige locatie in het noordwesten van Groningen. Ook hier kun je een week lang volop schrijven in een rustgevende en inspirerende omgeving. ‘s Ochtends verzorgen onze docenten een groepsles schrijftraining of proza. In de middag kun je je terugtrekken om rustig te schrijven, waarbij de docenten beschikbaar blijven voor individuele vragen en schrijfproblemen.

Inschrijven voor de zomer van 2021 is inmiddels niet meer mogelijk. Komende herfst vind je hieronder de data voor de schrijfweek in 2022.

Programma

Een week voor vertrek is er een kennismakingsles in Amsterdam (Herengracht 274). Je krijgt van tevoren een opdracht voor deze les en ook een opdracht mee voor de eerste les in Kloosterburen. Het programma ter plaatse: 

Zondag

16.00-19.00    Ontvangst en inchecken

19.00               Diner

Maandag t/m vrijdag

8.00-9.30        Ontbijten wanneer het je uitkomt

10.00-13.00    Groepsles Schrijftraining

Schrijfweek Kloosterburen - tuinWe lezen en bespreken elkaars werk en geven je een nieuwe opdracht voor de volgende dag. Er is de mogelijkheid om de genres poëzie en proza te beoefenen. Om het programma zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij je persoonlijke behoefte en wensen, bieden we vaak de keuze tussen verschillende opdrachten. Je kunt desgewenst ook aan een langer verhaal werken.

13.15-14.00    Lunch

14.00-19.00    Vrij te besteden, met uiteraard de mogelijkheid om in alle rust te schrijven. Iedere middag is een van de docenten gedurende minimaal twee uur beschikbaar voor individuele vragen.

19.00              Diner

Zaterdag         Terugreis

Groepsgrootte: 8 à 10 deelnemers

Schrijfweek Kloosterburen - omgevingLocatie

Het Hogeland is een prachtig stuk Groningen vlak bij de Waddenzee, en Kloosterburen is een mooi dorp met minder dan 600 inwoners, een katholieke enclave in een omgeving die voor de rest gereformeerd of hervormd is. Je kunt er goede wandelingen maken en zeker de Randstedeling zal het hart ophalen aan de ruimte en de leegte van het landschap. Herberg Het Klooster is gevestigd in een van de voormalige kloosters waaraan het dorp zijn naam dankt. Het is een gastvrije plek voor een ieder die rust, verdieping of bezinning zoekt en gerund door Marlies Pastoor en Inge Schultz.

De kamers zijn allemaal voorzien van eigen douche en toilet. Er is een huiskamer, een bibliotheek en een kapel voor stilte en inspiratie. Ook is er een prachtige grote vrije tuin, waar bij mooi weer ook lesgegeven kan worden. Tijdens de schrijfweek zijn er geen andere gasten. Overal in het klooster en in de tuin zijn prettige werkplekken te vinden om rustig te kunnen schrijven.

 

Schrijfweek Kloosterburen - kamers

Verzorging

Je verblijf is volledig verzorgd. Alle maaltijden en dranken zijn bij de prijs inbegrepen. Naast de docenten is er een culinair team aanwezig om ervoor te zorgen dat het docenten en deelnemers aan niets ontbreekt. ’s Ochtends kun je ontbijten wanneer het je schikt. Na afloop van de ochtendles is er een gezamenlijke lunch en ook de diners zijn uitstekend verzorgd. Er worden uitsluitend vegetarische gerechten geserveerd.

Logies

Voor iedere deelnemer is een ruime eenpersoonskamer beschikbaar met eigen douche en toilet. Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen.

 

Vervoer

Het vervoer van en naar de cursuslocatie is niet inbegrepen, de deelnemers worden dus geacht de heen- en terugreis zelf te regelen. Vanuit de randstad bedraagt de reisafstand per auto ongeveer 200 kilometer. Het is ook mogelijk met het openbaar vervoer naar Kloosterburen te reizen (met de trein naar Winsum en vervolgens met bus 68 naar Kloosterburen, halte Kloostersingel).

 

Schrijfweek Kloosterburen - locatie

Data en docenten

Verblijf: Zondag 29 augustus tot en met zaterdag 4 september 2021

Docenten: Roos van Rijswijk en Froukje van der Ploeg

Kennismakingsles: maandag 23 augustus, 19.00-21.30 (Amsterdam)

Prijzen

De kosten voor deelname bedragen € 1345 per persoon voor verblijf op basis van volpension in een eenpersoonskamer; oud-cursisten van de Schrijversvakschool krijgen € 50 korting en betalen € 1295.

Bij de prijs inbegrepen:

Deelname aan het cursusprogramma met 6 groepslessen (waarvan de eerste in Amsterdam) en de mogelijkheid tot individuele vragen in de middag;
Logies, incl. bad- en bedlinnen;
Alle maaltijden en dranken tijdens je verblijf, van de ontvangst op zondagmiddag tot het vertrek op zaterdagochtend.

Niet bij de prijs inbegrepen: heen- en terugreis naar de cursuslocatie; annuleringsverzekering.

 

Schrijfweek Kloosterburen - omgevingInformatie en inschrijving

Voor al je vragen over deze schrijfweek kun je rechtstreeks contact opnemen met Froukje van der Ploeg, die in deze schrijfweek ook als docent aanwezig zal zijn.

Telefoon:         06 - 5361 8846

E-mail:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan via onderstaande link:

Meld je nu aan

Na aanmelding ontvang je een factuur per e-mail Na een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag ben je ingeschreven voor de schrijfweek. De resterende helft van de cursusprijs dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Fotoalbum

Klik op de foto hieronder om het fotoalbum te bekijken:

Nieuws

LottedondorpzonderonsisergeenmuziekTrefzeker en dromerig

Of uitgeverijen wel of niet graag verhalenbundels uitgeven, of lezers wel of niet graag korte verhalen lezen, blijft voer voor discussie. Zeker...

Lees verder

LeoniekebaerwaldtVerassende nieuwe stem: Leonieke Baerwaldt

Een vader is een man die kinderen verwekt,’ antwoordde je toen ik er eens naar vroeg.
‘Wie heeft mij dan verwekt?’ wilde...

Lees verder

MartinevderhornpippaseilandJeugddebuut van Martine van der Horn

Martine van der Horn, oud-studente proza, studeerde twee jaar geleden af met een jeugdroman die onlangs verscheen bij uitgeverij Veltman: Pippa's eiland...

Lees verder

Meer nieuws

Gilles van der Loo, auteur

"Ik zou veel meer tijd nodig gehad hebben om beter te worden als ik het alleen had moeten doen."

Eva van Esch, auteur

"Dankzij de Schrijversvakschool hoefde ik niet te leuren met mijn manuscript."

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42